2007-11-18

El Stockholmo

Hemma igen efter en helg i Stockholm. Jättetrevligt!

Vi åkte tidigt som sjutton i fredags och det straffade sig på kvällen då vi blev så trötta så trötta efter en dags shopping.
Efter några glas vin och lite jordnötter så satt vi alla fyra och gäspade. Det blev godnatt tidigt kan jag säga.

I lördags så åkte vi till Söder och strosade runt lite där. Vi kom på att vi skulle gå på bio och köpte biljetter till "Solstorm". Den var bra, men tyvärr fick vi platser på raden längst fram. Fan man fick ju sitta å vrida skallen ur led för att kunna se allt som hände. Ja filmen var bra i alla fall. Isabella Scorupco spelade bra och Persbrandt hade en annorlunda roll än vanligt måste jag säga. Härligt att se vyerna över Kiruna, dit skulle jag vilja åka faktiskt!

Efter filmen skulle vi försöka hitta något gott att äta. Vi kände oss sugna på grekisk eller italiensk mat och hade ringt till "Greken på hörnet" men där var det fullsatt. Efter bion så gick vi Folkungagatan fram för att hitta något lämpligt. Vi hittade en grekisk restaurang på Södermannagatan och det fanns lediga bord också, vilken tur!

Det tog över 1,5 timme att få in maten! Då kurrade våra magar i kapp. Vi frågade servitören "är vår mat på gång snart" men hade mumlade bara nåt typ "det är inte mitt fel, det är inte servitörens fel". Eeeh, näe... men vi undrade ju om vi blivit bortglömda. Vi fick mat till slut och det var jättegott, vilket var en jädra tur. När vi åkte "hem" till hotellet i Solna så var det nåt pådrag utanför t-banan. Det kom civilpoliser och pekade att vi skulle ta en annan väg. Vi hörde en hysterisk eller kanske drogpåverkad kvinna som skrek som en galning som satt i polisbilen. Vi snabbade oss in på hotellet kan jag säga.

Idag har vi proppat i oss av den goda frukosten på Park Inn Hotel i Solna och sedan inhandlades lite julklappar inne i city innan tåget gick hem igen.

Inga kommentarer: