2010-09-05

Är Kavajmannen min man?

Sitter på ett hotellrum i Åre. Strålande sol men kallt ute. Jag åkte bil upp torsdag kväll och blev upphämtad av Stefan och Tomas från Gävle. Stefan hade sin Ducati på släp med sig. Underbart väder hela helgen. Typiskt när man åkte bil. I fredags var "mitt gäng" endera på kurs på en bana i närheten eller på möte på hotellet, så jag tog mig in till "byn" och fördrev några timmar där.
Åre centrum är ju inte särskilt stort om man säger så. Men det är väldigt fint här. Strosade runt lite i affärer och vid lunch så smaskade jag i mig en vegetarisk lasagne. Lunchen intogs på Bahnhof, som är Åres gamla järnvägsstation, gott och ett trevligt ställe. Det slog mig när jag satt där i sorlet, att det är alla möjliga dialekter som talas, men knappt någon som pratar "jämtska"? Hm, var det en tillfällighet, eller består Åre av väldigt många inflyttade?

Hittade en garnaffär som hade det garn som jag stickar mina fina halsdukar. Köpte garn till två halsdukar och köpte även ett mohairgarn som var huuur fint som helst. Den halsduken ska jag nog ha själv, den kommer att bli hur fin som helst. Det är ett mohairgarn i ljust turkost/grå och så ett annat garn som bryter av som jag gör enstaka inslag av, i brunt/lila/ljust turkos. Alltså en sån här halsduk:
Fredag kväll var det ett bluesband som uppträdde och igår var det heavy metal. Vi var många som tyckte att ljudnivån var på tog för hög, särskilt i fredags, eftersom det inte ens gick att föra en konversation om man SKREK. Det var lite trist, men igår blev det även lite discodans och gamla godingar så det uppvägde det hela. En bra helg med mycket trevliga människor.

Igår fick jag bestämt lite ögonkast av en kille som jag och Stefan kallade för "Kavajmannen" eftersom vi inte visste vad han hette. Det var spännande att se om kavajmannen skulle ta något steg till kontakt, men det nöjde sig bara med många och långa ögonkontakt. Jag kände mig i alla fall lite uppvaktad och det är ovanligt men trevligt. Dock vet jag inte riktigt hur jag ska bete mig när sådant händer. Jag blir mest nervös. Kavajmannen verkade trevlig (han satt bredvid mig på middagen på fredag kväll, härstammade från Skåne och var visst mc-instruktör, men något mer vet jag inte om honom.

Jo, vi hade flera dokusåpor på gång där jag och Stefan, för det var lite intriger och flirtar som vi roade oss med att iaktta. Det var riktigt roligt att se det kvinnliga kroppsspråket hos vissa. Det slängdes med håret och viftades med ögonfransar samtidigt som lååånga ögonkast slängdes mot ett visst håll. Roligt att iaktta i alla fall. Vad som sedan hände förtäljer inte historien...

Igår på dagen åkte alla som hade hoj med sig ut och kollade in omgivningen. Tomas (som inte heller hade hoj med) var på styrelsemöte så jag fick låna Stefans bil och åkte till Åre Chokladfabrik. Mums. Har tre strutar med praliner med mig hem. Gottigott...

I morse vaknade jag kl 6. Vi har bestämt att vi ska äta frukost 8.30 och sen ska vi packa och dra hemåt. Men jag kunde inte somna om, så jag sitter här redo. Utanför fönstret hör jag att många börjar packa sin motorcyklar för hemfärd.

Inga kommentarer: